Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@14:20:42 GMT

رسانه ملی در استان‌ها به تریبون مقامات تبدیل نشود

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۵۳۳۶۱

رسانه ملی در استان‌ها به تریبون مقامات تبدیل نشود

معاون امور استان‌های سازمان صداوسیما گفت: صدا و سیمای مراکز استانی باید اخبار، مصاحبه‌ها و گزارش‌های مربوط به مقامات و مسئولان دولتی و اجرایی را منعکس کنند, اما اینطور نباشد که به تریبون مقامات تبدیل شوند.

به گزارش ایسنا، علی دارابی عصر امروز ( ۱۵ شهریور ماه) با حضور در کمیسیون صدای جشنواره بیستم تولیدات استانی صداوسیما در شهر سنندج، اظهار کرد: در یک سال گذشته اتفاقات خوبی را در رادیوهای استانی شاهد بوده‌ایم که از این میان می‌توان به راه‌اندازی رادیونما در همه استان‌های کشور اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته هنوز با نقطه مطلوب در این زمینه فاصله داریم.


معاون امور استان‌های صداوسیما راه‌اندازی «رادیو انتخابات» و «رادیو انقلاب» را از ابتکارات خوب سال گذشته این معاونت برشمرد و افزود: نخستین همایش معاونان صدای استان‌ها نیز در یاسوج برگزار شد که اقدام مناسب و ارزنده‌ای محسوب می‌شد. این همایش با هدف هماهنگی، هم‌افزایی و جهشی برای بهتر شدن صدای مراکز استان‌ها برگزار شد.


دارابی با اشاره به رشد سه درصدی مخاطبان رادیوهای استانی در سال گذشته، خاطرنشان کرد: تولیدات صدای مراکز استان‌ها در جشنواره‌های مختلف نیز درخشش خوبی داشتند.


او حفظ مخاطبان قدیمی و جذب مخاطب جدید، مدیریت حرفه‌ای کنداکتور، توجه به مناسبت‌ها به خصوص در تعطیلات، شبکه‌محوری، رقابت سالم میان مراکز و پرهیز از تقلید از رادیوهای سراسری و تعاملی بودن برنامه‌ها رل از جمله بایسته‌‌های صدای مراکز استان‌ها برشمرد.


دارابی با بیان اینکه استفاده از زبان محلی در رادیوهای استانی باید ملموس و محسوس باشد، اظهار کرد: موسیقی نقش مهمی در رادیو و جذب مخاطب ایفا می‌کند‌. بر همین اساس صدای مراکز استان‌ها باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کند، چرا که بسیاری از حرف‌ها را می‌توان در قالب موسیقی مطرح کرد.

معاون امور استان‌های سازمان صداوسیما با بیان اینکه رادیوهای استانی باید کارکردهای حوزه مأموریتی خود را توجیه کنند، گفت: رادیوهای استانی باید وظایف و حیطه فعالیت خود را بشناسند و در همان محدوده به تولید و ‌پخش برنامه بپردازند و نه اینکه سعی کنند جای رادیوهای سراسری را بگیرند.


او خاطرنشان کرد: صداوسیمای مراکز استانی باید اخبار، مصاحبه‌ها و گزارش‌های مربوط به مقامات و مسئولان دولتی و اجرایی را منعکس کنند، اما نه به گونه‌ای که به تریبون مقامات تبدیل شوند؛ چراکه این مسئله نه وظیفه قانونی رسانه ملی است و نه با رسالت و شأن صداوسیما همخوانی دارد.


دارابی در ادامه بیان کرد: رادیو باید به ابزاری تعاملی میان مردم و مسئولان و رسانه ملی تبدیل شود. در همین راستا صدای مراکز باید عملا معرف و مبلغ این مسئله باشند نه اینکه صرفا سخن از آن به میان بیاورند.

معاون امور استان‌های سازمان صداوسیما اضافه کرد: فرمت، شکل و قالب برنامه‌های رادیویی باید کوتاه باشد، برنامه‌های طولانی چند ساعته موجب آزار مخاطب می‌شود و سبب دوری آنها از این رسانه خواهد شد.


او با بیان اینکه تولیدات نمایشی باید مبتنی بر قصه‌ها، سنن، آداب و میراث بومی هر استان باشند، گفت: علاوه بر این رادیوهای استانی باید داشته‌ها و مزیت‌های هر خطه از کشورمان را برجسته‌ کنند به طوری که قشر جوان در استان‌های مختلف، با شنیدن و اطلاع یافتن از آنها، احساس غرور داشته باشند در واقع نباید برنامه‌ها به گونه‌ای باشند که کسی احساس تحقیر کند.


دارابی افزود: می‌توان فراخوان‌هایی اعلام کرد که هر کس تولیدی در حوزه رادیو داشته آن را به صدای مراکز استان‌ها بسپارد و در صورت مناسب بودن، پخش شود و حتی جایزه‌ای هم به برگزیدگان اعطا گردد، این کار سبب جذب مخاطب و افزایش وجهه تعاملی رادیو می‌شود.


معاون امور استان‌های صدا و سیما با بیان اینکه باید میان حامیان مالی برنامه‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد تفاوت قائل شد ادامه داد: لازم است از فعالیت‌های مردمی حمایت کرد تا کارشان دیده شود.


او خاطرنشان کرد: بخشی از آنتن رادیوهای سراسری باید به وسیله تولیدات صدای مراکز استان‌ها تأمین شود نه اینکه رادیوهای استانی، به تکرار آنچه در شبکه‌های سراسری می‌گذرد رو بیاورند.


دارابی پخش مذاکرات شوراهای اسلامی شهر و روستا، جلسات نمایندگان مردم در مجلس و مواردی از این دست را از جمله ظرفیت‌های رادیوهای استانی دانست و گفت: این کار باید با هماهنگی نهادهای مربوطه صورت بگیرد و نقش مهمی در اطلاع‌رسانی عمومی نیز دارد.

او با اشاره به ضرورت روی آوردن به تولیدات چند رسانه‌ای در شرایط کنونی گفت: صوت، تصویر و متن پیوندی معنادار با هم دارند و این مسئله باید در رادیو به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.


دارابی توجه به فضای مجازی را مورد تأکید قرار داد و افزود: صدای مراکز باید از هیأت‌های اندیشه‌ورز و اتاق فکر یا شورای راهبردی استفاده کنند همچنین مشارکت نخبگان در تولید برنامه‌ها و برنامه‌ریزی‌های کلان، فرصتی طلایی برای رسانه ملی است.


معاون امور استان‌های صداوسیما ادامه داد: خرد جمعی باید مبنای کار رسانه باشد و ساختاری نظام‌مند برای این منظور و بر اساس دستورالعمل ابلاغی ایجاد شود.


او با اشاره به لزوم پرداختن به تاریخ شفاهی هر استان در رادیوهای استانی گفت: توجه به تاریخ شفاهی انقلاب که در جشنواره نوزدهم نیز مورد تاکید قرار گرفت، باید به صورت جدی دنبال شود به ویژه اینکه در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی هم قرار داریم.
دارابی تصریح کرد: باید ساز و کاری به منظور رقابت رادیو با سایر رسانه‌ها همچون تلویزیون و فضای مجازی در استان ها ایجاد شود و طرح‌های مختلفی برای این منظور ارائه داد.


معاون امور استان‌های صداوسیما یادآور شد: می‌توان فراخوانی برای استفاده از طرح‌های خلاقانه و ابتکاری ارائه داد و ایده‌های نو را دریافت کرد و جوایزی هم برای آنها در نظر گرفت.

در حاشیه جلسه کمیسیون صدای بیستمین جشنواره تولیدات رادیویی و تلویزیونی مراکز استان‌ها در سنندج، از نمایشنامه‌های سرداران شهید استان‌های سراسر کشور با عنوان «صد دفتر عشق» رونمایی شد.

هنچنین بر اساس اعلام هیأت داوران کمیسیون صدای بیستمین جشنواره تولیدات رادیویی و تلویزیونی مراکز استانی صداوسیما، برگزیدگان بخش‌های اصلی، ویژه و جنبی در حوزه تولیدات رادیویی معرفی شدند.


در بخش اصلی جشنواره و در حوزه کارهای کودک، فاطمه زارع و فریبا هاشمی از مراکز یزد و فارس حائز رتبه‌های برتر شدند و جایزه نخست صدابرداری هم به علی دهقانی‌زاده از مرکز یزد رسید؛ همچنین در حوزه برنامه‌های ویژه نوجوانان هانیه پیرامی و فروزان سروی از مراکز خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان به عنوان نفرات برتر معرفی شدند. در حوزه خانواده نیز آرزو خانی گوینده صدای مرکز ایلام و زهرا استاد ناروئی گوینده مرکز کرمان به عنوان نفرات برتر تجلیل شدند.

مریم تقی‌زاده و محمدرضا خسروی از مراکز یزد و خلیج فارس رتبه‌های برتر حوزه کارهای معارفی را کسب کردند. در حوزه برنامه‌های مخصوص جوانان نیز ندا نقیبی و لیلا غلامی (نویسنده رادیو) از مراکز کردستان و خلیج فارس به عنوان نفرات برتر معرفی شدند.

در حوزه برنامه‌های عصرگاهی و صبحگاهی استان‌های یزد، کردستان، چهارمحال و بختیاری و مهاباد به عنوان مراکز برتر عنوان شدند و جوایز نفرات برتر به ترتیب به راضیه دهقانی‌زاده، فهیمه اصفهانیان (نویسنده رادیو) و سعید طالبی‌پور (گوینده مرد)، لادن کلوندی (گوینده زن)، زهرا اردستانی و عطاءالله سراجی اهدا شد. سیروس شیری از مرکز آذربایجان غربی نیز به عنوان تهیه‌کننده برتر و عیسی علی زاده از مرکز آبادان به عنوان گوینده نخست در حوزه برنامه‌های روستامحور تقدیر شدند. همچنین در حوزه مستند مریم طبری از مرکز خراسان شمالی و فرهاد آقانوری از مرکز اصفهان به عنوان نویسنده و گوینده برتر شناخته شدند و جوایز نخست تهیه‌کنندگی بخش رادیو شهری و مسابقه هم به شهرام محمدی و شیدا منصوری هر دو از مرکز کردستان رسید.

در حوزه نمایش‌های رادیویی مرکز خلیج فارس تقدیر شد و علی ترابی، عزت ریحانی و امید تنی به ترتیب موفق به کسب رتبه‌های نخست تهیه‌کنندگی، بازیگر زن و کارگردانی شدند. مرکز مازندران هم در این بین دو برگزیده داشت؛ سعید نعمتیان و شهرام حق‌شناس به عنوان افکتور و صدابردار برتر بخش نمایش معرفی شدند و از استان گیلان نیز مریم واحد به عنوان نویسنده برتر شناخته شد و مهدی حق‌گو از مرکز خراسان جنوبی به عنوان بهترین بازیگر مرد تقدیر شد.

در بخش ویژه، مریم مستوفی و فیروزه بنی‌طالبی به عنوان تهیه‌کنندگان برتر در بخش‌های شب‌های ایران و فرهنگی و اجتماعی به ترتیب از مراکز کرمان و چهارمحال و بختیاری معرفی شدند. زینب شفیعی و خدایار رنجبر نیز بهترین گزارشگر بخش برنامه‌های خلاقانه و تهیه‌کننده عنوان سال از مراکز کهگیلویه و بویراحمد و فارس بودند.

در بخش جنبی کمیسیون صدای این دوره از جشنواره استانی صداوسیما مراکز سیستان و بلوچستان، ایلام و کردستان تقدیر شدند و جوایز نفرات برتر در حوزه دفاع مقدس به ترتیب به ندرت نوروزی، مریم امینی و سحر رحیمی، تهیه‌کنندگان این سه مرکز اهدا شد.

در بخش بهداشت و سلامت نیز حسین توسلی، لیلا شهابی‌نیا و فرشید زیوری تهیه‌کنندگان مراکز قزوین، همدان و اردبیل به عنوان نفرات برتر انتخاب شدند و جایزه برتر بخش اقتصاد مقاومتی هم به مرضیه افتخاری از مرکز خوزستان، محمد چگینی از مرکز کیش و امین فخارپور از مرکز فارس رسید.

ادامه دارد...

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۵۳۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 خفّتی که MI۵ و MI۶ کشیدند سیاه‌بازی‌ای که گردن BBC افتاد!

پایتخت انگلیس، ظرف چند ماه اخیر، شاهد تظاهرات ضد صهیونیستی بی‌سابقه بوده و در برخی از آنها، بیش از ۵۰۰ هزار نفر شرکت کرده‌اند.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: این، برای سرویس اطلاعات و امنیت داخلی (MI۵) رژیمی که پایه‌گذار رژیم اشغالگر اسرائیل بوده، فاجعه‌ای بسیار سنگین است و حتی می‌تواند ‌گریبان دولت انگلیس را هم در آینده بگیرد.

درد این ماجرا، همچنان به جان مقامات سیاسی و امنیتی انگلیس باقی است. آنها برای فرافکنی و سرکوب، تظاهرات ضد صهیونیستی را به ایران و سپاه پاسداران نسبت دادند؛ اما سوژه تمسخر شدند؛ چرا که خبر از عمق نفوذ معنوی ایران می‌دادند.

روزنامه تایمز ادعا کرده بود: «گروه‌های مرتبط با ایران و حامیانش در تظاهرات خود در انگلیس، اعلامیه‌هایی را پخش کردند که به اظهارات رهبر جمهوری اسلامی برای نابودی اسرائیل استناد کرده بود. این تظاهرات را ایران ترتیب می‌دهد».

رهبر انقلاب، ۱۰ آبان ۱۴۰۲ در واکنش به اظهارات مالیخولیایی از این دست، به مطایبه فرمودند: «مردم غزه با صبر خودشان توانستند وجدان بشری را به حرکت در بیاورند. ببینید در دنیا چه خبر است؟ در کشورهای غربی، در انگلیس، فرانسه، ایتالیا، در خود آمریکا، جمعیت‌های انبوه می‌آیند در خیابان علیه اسرائیل و در موارد بسیاری علیه آمریکا شعار می‌دهند. آبروی اینها رفت؛ واقعاً هیچ علاجی ندارند، نمی‌توانند توجیه کنند. لذا می‌بینید یک ابلهی پیدا می‌شود می‌گوید اجتماع مردم در انگلیس، کار ایران است! لابد بسیج لندن و بسیج پاریس این کار را کرده‌اند!».

درد گلوگیر تظاهرات‌های ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار نفری، همچنان به جان مقامات انگلیسی باقی بود، تا این که موشک‌ها و پهپادهای نقطه‌زن سپاه پاسداران، پدافند انگلیس و آمریکا و اسرائیل را یکجا شکافتند و حفاظت‌شده‌ترین پایگاه نظامی رژیم صهیونیستی (نواتیم) را دَرهَم کوبیدند. این هم، عقده گلوگیر بعدی برای انگلیس شد.

برخی مقامات افراطی انگلیس، چند سالی است خیال «تروریستی خواندن و تحریم سپاه پاسداران» را زمزمه می‌کنند. اما هر بار، توهم بالا آورده خود را قورت می‌دهند، چون می‌دانند که در صورت ارتکاب چنان حماقتی، باید بند و بساط خود را جمع کنند و از منطقه متواری شوند.

وجه سوم ماجرا، شرمندگی و سرکوفتی است که مقامات و رسانه‌های دولتی انگلیس، به خاطر حمایت از نسل‌کشی صهیونیست‌ها در غزه و عدم همراهی با افکار عمومی خشمگین، گرفتار آن شده‌اند. معترضان، چند ماه قبل در اعتراض به بی‌شرمی بی‌بی‌سی در توجیه نسل‌کشی صهیونیست‌ها، رنگ قرمز به در و دیوار ساختمان این شبکه پاشیدند.

مجموعه این عقده‌ها و گرفتاری‌ها، موجب شده شبکه BBC به نیابت از MI۶ و MI۵ به خط شده و ادعا کند به سند سپاه پاسداران (آن هم سند فوق محرمانه!) دسترسی پیدا کرده؛ سندی ساختگی که در آن با ذکر جزئیات گفته می‌شود به نیکا شاکرمی در حین بازداشت تجاوز شده است(!)

در حالی که حتی برخی مخالفان جمهوری اسلامی هم، با استنادات و استدلال‌های متعدد اثبات کردند سند ادعایی بی‌بی‌سی جعلی است، بلافاصله VOA، رادیو فردا و اینترنشنال، به همراه برخی پایوران بی‌آبرو و لاقید (مانند زیباکلام و آذر منصوری) به صف شدند؛ تا به زعم خود، موضوع غالب در فضای رسانه‌ای (خیزش ضد صهیونیستی دانشگاهیان آمریکا و اروپا/ سانسور و سرکوب شدید آنها) را عوض کنند!

نیازی به تفصیل نیست. فقط باید به MI۶ و موساد که مدت‌هاست در به صف کردن رسانه‌های اپوزیسیون همکاری می‌کنند، نوشت: شماها اگر واقعاً در کار اطلاعاتی، کمترین کفایتی داشتید، نه در عملیات طوفان الاقصی غافلگیر می‌شدید، و نه در رهگیری ده‌ها موشک و پهپاد سپاه پاسداران درمی‌ماندید، که امنیتی‌ترین پایگاه‌های نظامی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی را در شمال و جنوب و مرکز سرزمین‌های اشغالی در هم کوبیدند. و ایضاً، اگر کفایت داشتید، مانع از گرفتار شدن سفیر انگلیس و رابط سیاسی سفارت و شاه‌مهره‌های جاسوسی‌شان در تهران، به هنگام ارتکاب جرم یا تبادل پیام می‌شدید.

دیگر خبرها

  • نتانیاهو با همه درگیر است؛ از سران تل‌آویو گرفته تا مقامات آمریکا
  • افزایش هزینه‌های درمان در مراکز ناباروی
  • بازدید مستمر از مراکز خدمات دامپزشکی شهرستان گناباد
  • ۲۴کشته در اثر ریزش بزرگراه
  • برقراری بیش از ۴۶ هزار تماس با اورژانس اجتماعی البرز
  • دومین جایزه جوانی جمعیت استان بوشهر برگزار می شود
  • اعلام قطع روابط با اسرائیل از سوی کلمبیا
  • خفّتی که MI۵ و MI۶ کشیدند، سیاه‌بازی‌ که گردن BBC افتاد!
  • تخریب ۸۰ درصد مدارس غزه و تبدیل آن به بازداشتگاه و مرکز شکنجه
  •  خفّتی که MI۵ و MI۶ کشیدند سیاه‌بازی‌ای که گردن BBC افتاد!